Mer om Foto - JSL Data

Go to content

Main menu:

_
Mer om inskanning av fotografier
   Vi skannar in fotografier upp till en storlek av 200x240mm. Större fotografier fotograferas men priset blir ett annat. Ring oss för mer info. Ska digitaliseringen bli bra ska fotografiet vara utan ram och eventuellt glas, så se till att vi endast får fotografiet som ska digitaliseras.

   Om du har ett negativ till fotografiet så lämna gärna in båda. Många gånger är negativet bättre än fotografiet som har en tendens att blekna lättare. Dessutom blir upplösningen bättre på ett negativ. En papperskopia skannas en åt gången.

  Efter inskanning beskär vi alltid fotografiet. En del äldre fotografier som varit inramade kan vara mycket ojämnt klippta. Om fotografiet inte är rektangulärt lägger vi motsvarande form över för att få bort dessa ojämnheter.

  Du kan få bilderna i vilket format du vill, det är samma pris oavsett. Se bara till att de fungerar där du ska visa dem. Det vanligaste formatet är JPEG som alltid fungerar oavsett om du visar dem direkt på TV:n eller annan kringutrustning. TIFF ger kanske något bättre kvalitét men för ett otränat öga märks ingen större skillnad.

Back to content | Back to main menu