Mer om inläsning av Video - JSL Data

Go to content

Main menu:_
Mer om inläsning av Video

 Band kan skadas på en mängd olika sätt. En del av dessa skador är synliga för ögat. Banden kan ha fått veck, tejpen kan vara skadad så bandet är genomskinligt på vissa ställen, emellanåt får vi även in band som gått av. Det är vanligt att åtskilliga cm band är totalförstört vid dessa skarvar men vi klipper bara bort så mycket som behövs. Tyvärr kommer detta att synas på den inlästa filmen, men det är något som vi kan redigera bort vid digital bearbetning. Kostnad för lagning av band tillkommer alltid.

  Det är vanligt att företag som erbjuder överföring av videoband endast läser in videofilmerna till en hårddiskinspelare för att därefter bränna dem som de är. Det medför att filmerna blir ungefär som de var i original, med alla eventuella defekter. När vi läser in videofilmer gör vi det till våra datorer. Under inläsning ser vi till att ingenting påverkar överföringen, vi ändrar inte kontrast, ljus eller färg. Ska vi bearbeta filmerna vill vi ha dem så lika originalet som möjligt. De program som läser in videofilmer har visserligen funktioner för detta men de kommer inte i närheten av de program som vi använder oss av för att bearbeta era videofilmer efteråt.

  Videofilerna lagras i AVI-format i upplösningen 720x576 och sedan börjar vi antingen redigera dem eller så för vi över dem direkt till en DVD eller annat digitalt media, helt enligt dina önskemål. Vi erbjuder 4 olika arbeten: Redigering/klippning, stabilisering, färgkorrigering samt brusreducering. Om du själv vill redigera dina filmer gåt det bra också, vi för över dem till det format och media som du föredrar.


Back to content | Back to main menu