Mer om Menyer - JSL Data

Go to content

Main menu:

_
Mer om Menyer
Det är endast när du väljer att få dina filmer/bilder på en DVD som vi kan lägga upp en Meny. När du väljer en DVD ingår en standard-meny med kapitelindelning och tillhörande rubriker. Här kan du välja om du vill spela filmen från början eller gå till ett speciellt avsnitt som finns upplagt. Om du vill ha ditt material på en USB eller extern hårddisk kan du inte få en Meny. Vill du förflytta dig i filmen kan du endast göra det med hjälp av snabbspolning framåt eller bakåt.

  Det är från Meny du startar din film. När vi lägger in olika kapitel försöker vi göra det med högst 10 minuters mellanrum och alltid där en ny scen börjar. Förutom vår standard meny kan du välja vår specialmeny med rullande bakgrund eller varför inte låta oss ta en stillbild eller ett rörligt filmklipp från filmen som ska visas. Vi ser till att det blir något som är typiskt för det som ska visas.

  Om det gäller en smalfilm kan vi även lägga in bakgrundsljud för att förhöja upplevelsen. Det kan vara projektorljud eller musik, eller kanske en ljudeffekt som passar till klippet som ligger som bakgrund. Är det från en film med ljud kan vi naturligtvis behålla det ljudet istället såvida du inte har något annat önskemål.

   En trevlig meny gör en hel del för filmupplevelsen. Det blir betydligt roligare att visa  sin film för andra.  Eventuell extrakostnad gäller bara för en original-DVD, ska du ha kopior kostar det inget extra för en specialmeny.

Back to content | Back to main menu