Mer om Negativ - JSL Data

Go to content

Main menu:

_
Mer om inskanning av Negativ
  Vi skannar in alla typer av negativ oavsett format. Det spelar ingen roll om negativen finns på remsa eller om de är lösa, det är ändå samma pris som gäller. Vid inläsningen av bilderna går vi igenom varje bild och gör enkla grundjusteringar. Därefter erbjuder vi oss att förbättra dem.

  Om du inte vill skanna in alla negativ från en remsa se då till att de som ska läsas in är tydligt markerade. Du kan inte enbart hänvisa till numret som oftast finns på ett negativ utan du måste markera det tydligt så det inte blir något missförstånd. Sitter dina negativ i ett album är det bara att markera med penna eller något liknande. Vissa äldre negativ kan vara svåra att veta hur vi ska skanna dem då det är lätt att de kan bli spegelvända. Har vi tur kan det finnas en text på negativet som hjälper oss annars är det bäst att du själv markerar hur det ska skannas.

   Negativ kan vara fulla med fettfläckar samt damm så antingen gör du rent dem själv eller så låter du oss göra det, annars kan det synas vid digitaliseringen. När bilderna väl är överförda och bearbetade kan du med gott samvete gör dig av med dina negativ.

  Vi skannar in dina negativ i största möjliga upplösning, men vilken upplösning vi använder oss av beror på storleken på dina negativ. Är det standard negativ använder vi av oss av 4800dpi vilket ger oss en JPEG-bild på ca 10Mb. Är det en mindre som t.ex. Agfamatic använder vi av oss 9600dpi som ger ungefär samma bildstorlek. Högre upplösning gör bilderna för stora och vill du ha dem i TIFF-format blir de ännu större.

 Om du vill kan du be oss förbättra vissa utvalda bilder efteråt. Vi skannar in samtliga negativ sedan kan du i lugn och ro bestämma dig för vilka du vill att vi ska bearbeta. Säg bara till när vi skannar dem första gången så behåller vi dina digitala bilder under några veckor. Annars tillkommer avgift för att skanna in dem igen.
Back to content | Back to main menu