Mer om Photoshop - JSL Data

Go to content

Main menu:

_
Mer om bearbetning av bilder
All efterbearbetning sker i Photoshop. Först färgkorrigerar vi även om bilden är svart-vit. Vi letar efter en bra svärta samt vitbalans. Därefter justerar vi färgnyanserna. När det är gjort kontrollerar vi färgmättnaden samt andra parametrar för att åstadkomma en så bra bild som möjligt.

  Nästa steg är att öka skärpan. Resultatet är helt beroende av kvalitén på bilden vi bearbetar samt upplösningen. Här använder vi en speciell Plug-in för att få så bra skärpa som möjligt.

  Nästa steg är att reducera bruset som finns. Återigen använder vi en speciell Plug-in. När vi reducerar bruset försöker vi undvika jämna ut konturerna vilket kan ge en bild utan bra skärpa. Även nyproducerade professionella bilder innehåller en viss mängd brus. Mängden brus är naturligtvis beroende på kameran men även vilket sorts film vi använt.

  I grundpriset ingår alltid en automatisk korrigering av bilden men det blir alltid bättre när vi efterbehandlar dem. Det är kanske inte alla bilder som du vill få manuellt bearbetade utan kanske några stycken som du sätter mer värde på. Säg bara till när vi skannar in dina bilder så behåller vi dem några veckor tills du har bestämt dig. Då tillkommer ingen extra kostnad för inläsning av dem igen.

  Vi erbjuder även retuschering av bilderna. Här eliminerar vi repor och fläckar som finns i bilden. De flesta negativ, Dia och fotografier innehåller repor och fläckar. I vissa fall är bilden mycket skadad och då hör vi av oss. Retuschering är ett tidsödande arbete och vårt pris gäller "normal" retuschering. Om så är fallet hör vi av oss innan vi går vidare. Man kanske inte vill få alla sina bilder retuscherade utan endast några stycken som betyder lite mer.

  Vi kan även lägga in texter på de inskannade bilderna. I normala fall lägger vi dem under bilden. Du bestämmer vad det ska stå. Det vanligaste är namn på de som förekommer på bilden men det kan vara mycket annat.

  När vi bearbetar dina bilder så har du möjlighet att få två bilder. En innan bearbetning och en efter. Du betalar fortfarande endast för 1 styck.

Back to content | Back to main menu