Mer om Voice-Over - JSL Data

Go to content

Main menu:

_
Mer om Voice-Over
Voice-Over är kanske en av de mest intressanta effekterna. Det är helt enkelt en berättarröst eller annat ljud som läggs till klippet. Om det finns musik eller ljud tonas det ner något för att det pålagda ljudet ska  höras ordentligt. Voice-Over kan vara ett helt nyinspelat ljud eller från ett gammalt rullband.

   Det spelar ingen roll om det är en smalfilm, video eller ett foto, Voice-Over förvandlar det du ser på till något utöver det vanliga. Istället för en text blir en berättarröst betydligt mer personlig. Ett sätt att beskriva vad som ska visas eller förklara vad som händer, eller vilka personer som visas. En berättarröst fungerar lika bra oavsett om det redan finns ljud eller inte.

   Om det är något från ett gammalt rullaband eller kassett kommer det att ge liv åt det som ses. Är det någon som sjunger eller pratar på ett band lägger vi det där vi ser just den personen. Istället för att ha ljud från gamla band separat på en CD eller DVD, varför inte lägga in det på en film eller foto?

  Hur ska du gå tillväga om du vill lägga in en ny berättarröst? Först ska du gå igenom din film, antingen innan vi bearbetat den eller så kan du göra det när du fått den redigerade filmen tillbaka. Gör anteckningar om vad du vill ha sagt och var i filmen det ska läggas in, sedan pratar du in det till en dator eller mobiltelefon. Därefter skickar du ljudfilerna till oss samtidigt med uppgifter om var vi ska lägga in dem.

  Istället för att du själv pratar kan du be någon annan hjälpa dig. Handlar filmen om någon speciell person blir resultatet fantastiskt om just den personen berättar i bakgrunden. Skulle det vara så att den berörda in längre är i livet så kanske det finns något annat inspelat material på ett band eller liknande.

  Vi kan åta oss att göra berättarrösten om du så vill, men det kommer att bli bättre om du själv eller någon närstående hörs i bakgrunden.

Back to content | Back to main menu