JSL Data

Go to content

Main menu:

Bearbetning av film
_
Överföring till digitalt media
Dina inskannade filmer har en upplösning av 1920x1080 och vill du inte förlora kvalitén så bör du för över dina filmer till USB eller extern hårddisk. För att spara plats kan vi konvertera dem till 1280x720 och du kommer knappt att märka någon skillnad. Vill du istället ha dina filmer på en DVD blir det i upplösningen 720x576.

  En DVD rymmer max 74 minuters film. Den kan innehålla en Meny som gör att du kan hoppa till olika kapitel i filmen. Det går även att lägga upp underkapitel med tätare mellanrum vilket gör att du snabbt kan hoppa framåt i filmen. En fil till en USB eller annat digitalt media saknar detta. Det enda sättet att röra sig framåt i filmen ärsnabbspolning. Desto längre film ju mer omständigt blir det.

 En lösning är att dela upp filmen i mindre delar. En lagom storlek är mellan 10 till 30 minuter. Sedan döper vi de olika filerna på sådant sätt att vi vet att de hänger ihop och i vilken ordning de ska visas. Det är enkelt för dig att själv ändra dessa namn och bestämma i vilken ordning du vill se dem. På en DVD går det inte. Så det finns fördelar med båda alternativen och en del av våra kunder vill ha sina filmer både på USB som på DVD. Ibland skapar vi en klippt version som enbart visas på DVD medan de kompletta filmerna ligger på annat digitalt media.

  Du kanske redan har ett USB eller extern hårddisk. Om inte kan du köpa det av oss. Ring för pris! Är du osäker hur du ska göra är det bara att höra av dig till oss.

Back to content | Back to main menu